Gespecialiseerd kweker van azalea’s en perkplanten

Containercultuur van Azalea indica, een teelt voor specialisten

Bloemencenter 'Braeckman Gebroeders' in Laarne is gespecialiseerd in de teelt van Azalea indica, de 'huisazalea'. Deze afdeling bevindt zich achteraan het bedrijf en is niet voor het publiek toegankelijk. De azalea wordt in een plastic pot geweekt op een containerveld, een veld dat volledig is afgedekt met folie. De bedoeling hiervan is om het overtollige water bij begieting af te voeren, te zuiveren en later opnieuw te gebruiken. Op die manier wordt veel water bespaard en verloopt de teelt veel milieuvriendelijker!

U kan onze azalea’s uiteraard altijd kopen in onze eigen winkel. Vermits u rechtstreeks bij de kweker koopt, zijn onze prijzen zeer concurrentieel.
Wij kweken namelijk ook heel wat andere bloeiende planten, die vooral in de zomermaanden zo populair zijn.

Kom dus zeker eens langs, of stel uw vragen via de contactpagina.

De laatste jaren organiseren wij in samenwerking met de toeristische dienst van de gemeente Laarne enkele keren per jaar bedrijfsbezoeken. Wil u met eigen ogen het productieproces zien en kundige uitleg krijgen over het teeltproces? Dan is zo'n bedrijfsbezoek zeker de moeite waard! Een virtueel bezoek is ook mogelijk, via onze fotopagina.

Top